Buskerud Bonde- og Småbrukarlag

"Matnyttig"

Lær mer om lokal matproduksjon/tradisjon.

VELKOMMEN TIL

 

MATNYTTIG – ØKT LOKALMATPRODUKSJON

PROGRAM

Lørdag 7. oktober og søndag 8. oktober 2017

Sted: Fram-Sønju gård, Sønjuveien 36, 3330 Skotselv

 

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har nylig startet opp et treårig mobiliseringsprosjekt 'Matnyttig'. Prosjektet skal styrke nyrekruttering av og kompetanseoppbygging hos" gamle" og nye produsenter av lokalmat, samt inspirere bønder til å etablere og videreutvikle andelsgårder.

 

 

LØRDAG 7. OKTOBER

10.30                    Velkommen, presentasjon og innlegg ved Rebekka Bond fra prosjektet Matnyttig i NBS.

 

11.00 - 11.30      Mattilsynet - regelverk / krav og hvordan gå fram for å starte opp lokalmatproduksjon.

 

11.30 - 12.00      Ødeverp Andelsgård ved Rune Høstvik. Økologisk grønnsakproduksjon og Andelsgård.

 

12.00 - 13.00      Dugurd, mat.

 

13.00 - 13.30      Øvre Bakken gård v/ Hilde Riis. Presentasjon av gården. Økologisk kjøttproduksjon og innføring i urtedyrking og foredling.

 

13.30 - 14.00      Permakultur presentasjon ved Rino Kleven.

 

14.00-14.30        Presentasjon av Fram-Sønju gård og godkjent 4H gårds produksjoner og tilbud.

 

 

SØNDAG 8. OKTOBER

 

10.00 - 18.00      Praktisk matkurs

 

Takkebakst - Flatbrød og Lefsekling. Pølselaging - medisterpølser, leverpostei og lammerull.

 

Det er mulig å melde seg på kun lørdag, søndag eller begge dager.

Påmelding til: oddveig.p.moen@gmail.com eller på tlf.: 32759853/ 93012697

 

Påmeldingen til praktisk matkurs: Her er det kun 10 plasser så meld deg på raskt om du vil være med.

 

Samlingen er gratis, og det utstedes kursbevis for hele samlingen eller kun matkurset. (Kun lørdag ingen kursbevis).

 

Arr. Eiker og omegn Bonde og småbrukarlag – Buskerud Bonde og småbrukarlag

 

VELKOMMEN