Stortingets landbrukspolitikk – vi er i gang

Mindre enn 12 timer før Norsk Bonde-& Småbrukarlag og Norges Bondelag skulle legge fram kravet i årets jordbruksforhandlinger foregikk debatten om framtidig norsk mat- og landbrukspolitikk enda i Stortinget. Kravene har likevel tatt opp i seg noe av debatten i Næringskomiteen.

Stortingets landbrukspolitikk – vi er i gang - les hele saken

Følger opp stortinget

Små og mellomstore bruk er prioritert i årets krav til jordbruksavtale fra Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Kravet om 1,45 milliarder kroner gir i gjennomsnitt 31.700 kroner per årsverk i det siste jordbruksoppgjøret denne regjeringen gjennomfører. 1.150 millioner skal ifølge kravet komme fra statlige tilskudd, 150 millioner fra økte priser. Statens tilbud legges etter planen fram 5. mai.

Følger opp stortinget - les hele saken

Må på banen når ting skjer!

Veldig mye av innholdet i regjeringens landbruksmelding er slått tilbake, og det er veldig bra. Vi kan fort bli enige om at denne regjeringens landbrukspolitikk ikke er svaret på utfordringene. Kostnadseffektivitet som overordnet mål, fjerning av markedsregulering og sosiale ordninger og oppbygging av større bruk, frikoblet fra ressursgrunnlaget vil føre til sentralisering og i sin tur avfolking av landbruksdistriktene. Det må en annen politikk til.

Må på banen når ting skjer! - les hele saken

Verden må satse på småbrukerne

I dag, 17. april, er verdens småbrukerdag. I land verden over blir småbrukerne markert, med møter, demonstrasjoner, politiske debatter og avisartikler. Noen blir også møtt med våpen og fengsel.

Verden må satse på småbrukerne - les hele saken

Regjeringens forslag til ny jordbrukspolitikk er avvist!

Stortingets næringskomite har i dag lagt fram innstillingen til landbruksmeldinga, «Endring og utvikling». På alle viktige punkter har et flertall på Stortinget avvist regjeringens  nye mål og virkemidler. Regjeringens  forslag til ny jordbrukspolitikk er avvist. 

Regjeringens forslag til ny jordbrukspolitikk er avvist! - les hele saken

Fylkesårsmøtet 2017

Fylkesårsmøte i Nordland bonde- og småbrukarlg ble holdt 18. mars på Hildurs urterarium i Brønnøy. Astrid Tove Olsen ble valgt som ny leder i Nordland bonde- og småbrukarlag. Eirin Bjune ble valgt inn som nytt styremedllem. Les uttalelsene som ble vedtatt på årsmøtet her.  

Fylkesårsmøtet 2017 - les hele saken

Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: