Framtidsbonden Ingebjørg Kristense Øygarden

Ingebjørg Kristense Øygarden er 22 år og har heile livet hatt hjarte for norsk landbruk. Dersom ho får overta familiegarden Hauge i Arabygdi i Vest-Telemark er det at dyra skal ha det bra som er hennar fremste prioritet.

Framtidsbonden Ingebjørg Kristense Øygarden - les hele saken

Framtidsbonden Knut Halvor Aschjem

Et økologisk, økonomisk og sosialt gårdsbruk

I Ås, like i nærheten av universitetet NMBU, ligger Aschjem gård med røtter 2000 år tilbake i tid. Gården drives av Knut Halvor Aschjem (29), som forpakter slektsgården av foreldrene.

Framtidsbonden Knut Halvor Aschjem - les hele saken

Hva er en landbruksstudent uten landbruket? V/ Kirsti Winnberg, leder i ungdomsutvalget i NBS

Dette innlegget er først publisert på Landbruksbloggen 01.02.16 (Nationen/Norsk Landbrukssamvirke), men er noe omarbeidet.

I Bondebladet kunne man i fjor lese at framtida har behov for 4 600 nye landbruksstudenter. En gledelig nyhet for meg. Jeg studerer jo landbruk. Dette betyr vel at jeg får jobb når jeg er ferdig! Eller?

Hva er en landbruksstudent uten landbruket? V/ Kirsti Winnberg, leder i ungdomsutvalget i NBS - les hele saken

Framtidsbonden Stein Brubæk

«Med dagens fokus på volum vil nok ikke alle karakterisere meg som en fremtidsbonde», sier Stein Brubæk
Brubekken ligger på vestsida av Sunndalsfjorden i Gjemnes kommune, halvveis mellom Kristiansund og Sunndalsøra. Garden er både liten og bratt, men her har det vært drevet gårdsdrift siden 1645.

Framtidsbonden Stein Brubæk - les hele saken

"Framtidsbonden" - sats på småbruk, geit og seter!

Åshild Dale og Jostein Sande har sidan 1983 dreve gard i Dale i Dalsbygda i Norddal kommune på indre Sunnmøre – med seterdrift på Herdalssetra, og 1/6 av den store fjellgarden Herdalen har vore i familiens eige sidan 1700-talet.

"Framtidsbonden" - sats på småbruk, geit og seter! - les hele saken