Troms Bonde- og Småbrukarlag

  Kontakt oss    Facebook    Om oss    Lokallag    Styret    Årsmelding    Arkiv    Hjem

Restemat - et hav av muligheter!

Noen ganger trengs det litt kreativitet for å lage noe godt av de tørre brødskalkene, resten av risgrøten, de siste fiskepinnene, den halve squash'en og leverposteien som nærmer seg holdbarhetsgrensa.

Det er ikke alltid lett å spise opp restematen.  Men når noen først har dyrket jorda og produsert korn, grønnsaker og gras, og sørget for daglig stell av dyr som gir egg, kjøtt og melk - da er det om å gjøre at denne maten blir spist.  Hvis ikke er jo arbeidet bokstavelig talt bortkastet.  
Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke restematen:

Tørt brød
Lag krutonger til bruk i supper og salater
Mal opp brødet og bruk det som griljermel på fiskegrateng o.l.
Sluring: Stek brødet i stekepanne med litt vann og sukker  -  spis som snop
Arme riddere
Brødpudding
Ostesmørbrød

Risgrøt
Rislapper
Riskrem
Blandes i vaffelrøre eller brøddeig

Ost
Gulost raspes og fryses til senere bruk på pizza, gratenger, osv
Brunost smeltes i litt varm melk og kokes inn til prim
Både brun-, gul- og andre oster kan brukes i sauser og gryteretter
De fleste osterester passer også i omeletter og salater

Fisk
Fiskegrateng
Plukkfisk
Fiskesuppe
Piroger
Pålegg

Pasta
Brukes i fiskegrateng, pølsegrateng, supper o.l.
Stekes i stekepanne, gjerne med litt chili/tabasco, og serveres med speilegg

Poteter
Klem dem flat, ha på krydder og ost, gratiner i ovnen og server som tilbehør
Pannestekte poteter