Forsidebilde: Inspirasjonsbøndene i Landbrukets Økoløft. Foto:Debio
Etterspørsel og forbruk av økologiske matvarer øker i Norge. Samtidig står den norske produksjonen på stedet hvil og importen øker. Stadig flere her hjemme, i våre naboland og ellers i Europa ser til økologisk landbruk for å finne bærekraftige løsninger på utfordringer knyttet til ressursbruk, klima, biologisk mangfold og økonomi. ØKO 2023 er arenaen der hele verdikjeden møtes for å utveksle kunnskap og ideer for å mobilisere til økt produksjon og forbruk av norsk, økologisk mat.
Det blir to dager fullspekket med inspirerende og tankevekkende foredrag der alle ledd i kjeden mellom bonde og bord er representert.
Programmet tar for seg de store spørsmålene som bærekraft, miljø og selvforsyning, men dykker også dypere ned i de ulike produksjonene og markedsutviklingen i norsk matproduksjon
Det blir også en stor utstilling med økologiske produsenter, markedsaktører, forskning og mye annet.
Noe for deg? Meld deg på her!
Landbruksministeren og bondelagslederne åpner kongressen
Kongressen innledes med en hilsen fra Landbruksminister Sandra Borch. Deretter blir det korte innlegg fra Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag og Tor Jacob Solberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Programleder for dagen er nestleder i Bondelaget, Bodil Fjelltveit.
Konferansen
Dag 1 er et fellesprogram som tar et tverrsnitt gjennom de mest aktuelle temaene i landbruket, med trykk på bærekraft og ressursutnyttelse. Se hele programmet her
Dag 2 er delt opp i fem parallelle bolker som tar for seg ulike produksjoner, verdikjede og marked. Klikk deg inn for å se innholdet i fagprogrammene:
Konferansen er et samarbeid mellom:
- Norsk Bonde- og Småbrukarlag
- Norges Bondelag
- Debio
- Matvalget
- Norsk Landbruksrådgivning
- Statsforvalteren
- Økologisk Norge
- Norsk senter for økologisk landbruk
Finansiert av Landbruksdirektoratet