Konferansebilde Til Forsida Nettside Ketil

Gjentar suksessen med Skåbukonferansen

Beredskap og matsikkerhet Klima og miljø

Årets Skåbukonferanse arrangeres 23. - 24. august. Tema er hvordan det grønne skiftet vil påvirke nasjonal matproduksjon og beredskap.

Lokallagene i Nord-Fron og Sør-Fron samt fylkeslaget Oppland Bonde- og Småbrukarlag arrangerer igjen Skåbukonferansen i Nord-Europas høyestliggende bebodde bygd, Skåbu.

Fagkonferansen ønsker å være et møtested for alle med engasjement for norsk matproduksjon, gjennom politisk aktivitet, jobb i offentlig forvaltning, som matprodusent, eller som engasjerte forbrukere med hjerte for kvalitetsmat og levende fjellandbruk. 

Påmeldingsfrist til Skåbukonferansen er 21. august. Meld deg på via denne lenken: https://www.letsreg.com/no/register/Skaabukonferansen2024 

 

Faglig, sosialt og kulinarisk program

Også i år vil ordføreren i Nord-Fron åpne konferansen. Blant øvrige innledere fredag er Anja Bakke Riise, leder i Fremtiden i våre hender, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Tor Jacob Solberg, forsker Bjørn Egil Flø fra Nibio, Haavard Eldstrand fra Statsforvalteren, Bård Guldtvedt fra Norgesgruppen og Gunhild Stordalen fra EAT. Bankettmiddag serveres på Skåbu Fjellhotell, kjent for høy kokkekvalitet og fokus på lokale råvarer.

Under middagen fredag kveld vil det bli utdeling av «Årets utmarksforkjemper 2024». Juryen består av representanter fra Tyr, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag. 

Lørdag kommer Kathinka Kjeldstrup, beitebruker fra Skottland med ammeku og sau, Rune Lostuen fra Felleskjøpet, Per Sigve Lien fra Tyr og Olaf Nafstad Animalia. Det hele avsluttes med en paneldebatt på lørdag med Erling Skurdal som debattleder. Lørdag arrangeres det også marked med lokalmatprodusenter fra Gudbrandsdalen. Det blir ponniridning for barna, og grilling av lam med gratis smaksprøver.

Se fullt program nederst på siden.

 

Sted og praktisk info:

Konferansen vil foregå i tilknytning til Skåbu Bygdahus, fra lunsj fredag 23. til lunsj lørdag 24. august. Matservering på Skåbu Fjellhotell.

Pris for konferansen:

  • Kun fredag inkl. lunsj: kr. 800
  • Kun lørdag inkl. lunsj: kr. 800
  • Begge dager inkl. lunsj: kr. 1400

Deltagelse uten servering: 

  • 1 dag: kr. 400
  • 2 dager: kr. 600

Dette betales ved påmelding. 

Bankettmiddag fredag med 3 retters festmiddag: kr. 850 - betales direkte til hotellet.