Kan du fortelle litt om deg selv og om ditt forhold til jordbruket?
Jeg er odelsgutt på et sauebruk i Dalsbygda - det er min inngang til jordbruket. I tillegg har jeg bakgrunn fra 4H, hvor det også er noe tilknytning til jordbruket. Nå studerer jeg til å bli veterinær på NMBU Veterinærhøgskolen, og har en framtidig plan om å ta over gården. Jeg er heldig stilt med en forholdsvis ung far, så jeg har et tiårsperspektiv på overtakelsen – det er ikke noe stress. Det blir heller ikke sånn at vi tar over og hiver ut kårfolket, det blir heller en gradvis overtakelse når en en gang tar over. Ellers er jeg veldig jakt- og friluftsinteressert, og liker natur og naturopplevelser.
Kan du fortelle litt om din bakgrunn innen organisasjonsarbeid, og om hvordan du kom inn i organisasjonslivet?
Jeg har hatt en god del ulike tillitsverv i forskjellige organisasjoner, alt fra 4H, Dalsbygda ungdomslag, og skytterlag, til Senterungdommen, i tillegg til at jeg er folkevalgt for Senterpartiet, og sitter i kommunestyret hjemme.
Når en vokser opp på en liten plass så skjønner en at alle må gjøre litt for å få til ting. Og om en er ung og engasjert, så står fort tilbudene i kø, en får utvist tillit og blir fort engasjert i mye forskjellig. Om alle får gjort litt, kan en få utretta store ting.
Kan du fortelle om noen hyggelige opplevelser i organisasjonssammenheng?
Overordna så er det særlig det at en skaper noe i lag basert på frivillighet og engasjement; at en klarer å bruke energien til å få til en forandring eller et initiativ, om det er et arrangement eller rett og slett det å gi uttrykk for et ønske, for engasjement. Samskaping er et fellesord. At en gjør en innsats for noe som er større enn en sjøl, det er det viktigste med frivilligheten, uavhengig av hvilken type organisasjon det er snakk om - sosialt, politisk eller kulturelt. Jeg kan også nevne at jeg har drevet litt med teater og revy i regi av ungdomslaget hjemme. Der også handler det om å skape noe større enn en sjøl, og bidra til levende bygder.
Hva ser du frem til i rollen som organisasjonsmedarbeider i Norsk Bonde- og Småbrukarlag?
Jeg ser fram til å få utløp for min organisatoriske side – det høres kanskje litt kjedelig ut, men som organisasjonsmenneske har jeg glede av dette. Ikke minst det å jobbe for landbruket gjennom et faglag, og til å være med og bidra i en organisasjon som er i vekst, er noe av det jeg ser mest fram til.
Hva blir det viktigste du skal gjøre fremover, og på sikt?
Det viktigste jeg skal gjøre framover er oppfølging av medlemmer og av medlemssystemet. På sikt håper jeg å kunne styrke NBS sitt arbeid med organisasjonsbygging, rigge lokal- og fylkeslag til vekst, og gjøre NBS til en aktiv og attraktiv organisasjon også på grasrotnivå.
Hvordan håper du å bidra til å utvikle organisasjonen videre?
Jeg håper å kunne gjøre dette gjennom å bruke tidligere erfaring til å være åpen og hardtarbeidende.