Produktutvikling
Kompetansenettverket for lokalmat, som på Østlandet er lokalisert på Nofima på Ås, tilbyr kontinuerlig en rekke kurs. Blant annet kan du lære mer om spekematproduksjon, pølseproduksjon, syltetøy- og geléproduksjon og mye mer. De har også en besøksordning der du kan få 15-20 timer gratis veiledning hjemme hos deg for å se på muligheter i din drift. Les mer om hva som tilbys her:
https://nofima.no/nettverk/kompetansenettverk-lokalmat/
Ønsker du å få e-post om nye kurs som kommer, gi beskjed til Lily.Romcke@nofima.no
Kompetansenettverket gir ut et magasin som heter Mathåndverk, som du kan lese her: https://xn--mathndverk-45a.no/bladet-mathandverk/
Her kan du også finne en oversikt over kurs i hele landet (ikke bare Østlandet).
Salg og markedsføring
Ønsker du å lære mer om prissetting og kalkyler eller hvordan oppnå bedre synlighet i sosiale medier, kan du få en oversikt over det på Lokalmat.no. Det er Stiftelsen Norsk Mat som tilbyr slike kurs:
https://www.lokalmat.no/no/kurs-og-raadgiving/kurs-og-raadgiving
Ring en venn!
Hvis du ønsker å starte med noe nytt, kan det være nyttig å snakke med noen som allerede driver med det du er nysgjerrig på. Slik kan du kanskje slippe å gjøre de samme feilene som andre. Ønsker du å komme i kontakt med en aktuell produsent, ta kontakt med hanne@smabrukarlaget.no så kan vi hjelpe deg med å finne en match!
Mattrygghet
Er du helt i startgropa kan du finne god informasjon om hvilke krav som stilles for å drive med mat- og drikkeproduksjon på Mattilsynet sine sider: https://mattilsynet.no/mat-og-drikke
Foto: Karoline Lervåg Solberg