Oppland Bonde- og Småbrukarlag

Nyttig dialog med Oppland AP på Klaape i Svatsum

Med klar tale fikk AP-representantene innblikk i mekanismene i landbrukspolitikken og hvorfor endringer skjer stikk i strid med det Stortingsflertallet ønsker og sier. 

Nyttig dialog med Oppland AP på Klaape i Svatsum - les hele saken

Godtfolk - Gratulerer med dagen

Alliansen mellom arbeidsfolk og småbrukere, by og land, trengs mer enn noen gang. Les 1.mai-appellen fra Svenn Arne Lie, leder av Oppland BS, som han holdt i Lillehammer.

Godtfolk - Gratulerer med dagen - les hele saken


Jordbruket krever 1150 mill i friske penger

Med en ramme på 1450 mill går jordbruket til forhandlingsbordet med staten denne våren. Staten vil legge fram sitt tilbud 5. mai.

Les kravdokumentet

Sjakk + jordbruk: Bondens verdi

Mandag 8 mai kl. 19:00 har Oppland Bonde og Småbrukarlag invitert oss sjøl til Lillehammer Schakselskap. Midt under jordbruksforhandlingene har vi bedt Jan Fadnes i Lillehammer Schakselskap lære bort noen triks om bondeforsvar, hvordan spille bonden god, og hva som er verdien av bonden.

Arrangementet er gratis og åpent for alle og alle nivåer. Velkommen. 

 

Sjakk + jordbruk: Bondens verdi - les hele saken


Hva kan vi i Oppland lære av Røros

Røros har utviklet et unikt samarbeid for lokalmat, kulturarrangement, utviklingsarbeid og reiseliv. Hvorfor og hvordan har Røros lykkes som de har? Dette ønsket OBS å finne mer ut av gjennom å arrangere en studietur for interesserte. Både kommunal forvaltning og gårdbrukere deltok på turen.

Hva kan vi i Oppland lære av Røros - les hele saken